Nutral Therapy Logo 2024

C Vitamini Nedir ve Doğal Kaynakları Nelerdir?

C Vitamini

C Vitamini Nedir?

C Vitamini, diğer adıyla askorbik asit, suda çözünebilen ve vücutta birçok önemli rolü olan bir vitamindir. Vücudumuzun çeşitli işlevlerini yerine getirmesi için gereklidir. Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği kapsamında takviye edici gıda satışı yapan şirketlerin vitaminlerin faydalarından bahsetmesi mümkün değildir. Ancak, bu yazıda vitamin C‘nin ne olduğunu ve hangi doğal kaynaklardan temin edilebileceğini öğrenebilirsiniz.

Babalar Günü

Babalar-Gunu-Blog

Babalar Günü Özel İndirimi

Babalar Günü hediyeni hazırladın mı? Haydi birlikte hazırlayalım! Çünkü o senin kahramanın! 🦸🏻‍♂️

Hayatının her anında yanında olan, seni her durumda destekleyen ve sevgisiyle seni saran kahramanın için özel bir teşekkür zamanı geldi! Bu yıl da Babalar Günü’nü kutlarken, kahramanına ne kadar değer verdiğini göstermek için süper bir fırsat sunuyoruz!

Süper kahramanlara özel tüm ürünlerde geçerli sepette 150 TL / 75 TL indirim* nutraltherapy.com’da seni bekliyor! Fırsatı kaçırmamak için hemen şimdi nutraltherapy.com’a gir ve alışverişini tamamlarken sepette ilgili kupon kodlarını uygula! İşte, sihirli kuponlar bunlar: BABA75 / BABA150 💥

Dünya Arı Günü

Dünya Arı Günü

Dünya Arı Günü

Bugün, Dünya Arı Günü‘nü kutlamanın heyecanı içindeyiz! Nutral Therapy olarak, arıların ve arı ürünlerinin kıymetini biliyoruz. Bu sebeple bu özel günü kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Arıların Önemi

Arılar, doğanın en çalışkan ve hayati öneme sahip canlılarıdır. Onlar sayesinde bitkiler polenlenmekte, doğanın döngüsü devam etmektedir. Ayrıca sofralarımıza gelen birçok gıda da arılar sayesinde üretilmektedir. Arılar sadece bal üretmekle kalmazlar. Aynı zamanda propolis, arı sütü ve polen gibi sağlığa faydalı birçok ürünü de bizlere sunmaktadır. Bu sebeple bu mucizevi canlıların doğadaki rolü, ekosistemimizin sağlığı için vazgeçilmezdir.

Krem bal nedir?

Nutral Therapy Krem Bal

Krem Bal Nedir ve Nasıl Kullanılır?

İlk kez duyduğunuzdan emin olduğumuz bir bal çeşididir krem bal. Biz bu yazımızda krem bal nedir, krem bal nasıl kullanılır, krem balın faydaları nelerdir gibi birçok soruya cevap aradık. Gelin şimdi tüm detayları ile krem balı inceleyelim.

Krem Bal Nedir?

Krem bal, genellikle arıların bal yapımı sırasında kovanlarında biriken bir bal çeşididir. Bunun yanı sıra doğal bal fiziksel işlemlerle de krem bala dönüştürülmektedir. Daha yoğun bir kıvama sahiptir. Özellikle kristalleşme sürecinin yavaş olmasından kaynaklanan koyu ve yoğun yapısı ile bilinmektedir.

Kiraz çekirdeği yastığı nedir?

Nutral Therapy Termopit Kiraz Çekirdeği Yastığı

Kiraz Çekirdeği Yastıkları: Doğal Rahatlamanın Anahtarı

Biz bu yazımızda kiraz çekirdeği yastığı nedir, kiraz çekirdeği yastığı nasıl kullanılır, kiraz çekirdeği yastığının faydaları nelerdir gibi birçok soruya cevap aradık.

Kiraz çekirdeği yastığı günümüzde pek çok insan tarafından, doğal bir rahatlama yöntemlerini tercih edilmektedir. Bu trendin bir parçası olarak, kiraz çekirdeği yastıkları doğal bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Orijinal kiraz çekirdeği yastıkları, özellikle sıcaklık ve rahatlama konusunda etkili oldukları bilinmektedir.

Kiraz Çekirdeği Yastığı Nedir?

Kiraz çekirdeklerinin kendine has bir kalitesi var; sıcaklığı uzun süre koruyabilme ve yavaşça serbest bırakabilme yetenekleri ile bilinmektedirler. Bu özellikleri, geleneksel sıcak su şişelerinden ayıran önemli bir fark olarak öne çıkmaktadır. Sıcak su şişeleri soğuduktan sonra vücuttan uzaklaşır. Ancak kiraz çekirdeği yastıkları sıcaklığı uzun süre boyunca koruyarak sürekli bir rahatlama sağlamaktadır.

Resveratrol nedir?

Nutral Therapy Resveratrol

Resveratrol Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Son zamanların en popüler takviyelerinden biridir resveratrol. Biz bu yazımızda resveratrol nedir, resveratrol nasıl kullanılır, resveratrol faydaları nelerdir gibi birçok soruya cevap aradık.

Resveratrol Nedir?

Resveratrol, doğal olarak bazı bitkilerde bulunan bir fitokimyasaldır. En çok kırmızı üzümlerde, üzüm çekirdeklerinde, mor üzüm suyunda ve bazı diğer meyve ve bitkilerde bulunmaktadır. Bu bileşik, bitkilerin çeşitli stres koşullarına karşı savunma mekanizması olarak ortaya çıkmaktadır.

Ham bal nedir?

Nutral Therapy Ham Bal

Ham Bal Nedir?

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz sorulardan biri de; ‘Ham bal nedir?’ sorusudur. Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği’ne göre 45 °C’den yüksek ısıl işlem görmemiş ve 0.3 mm’den daha büyük filtreler ile filtre edilmiş ballara “ham bal” denir.

Yüksek ısıda pastörizasyon ve küçük filtrelerle yapılan filtreleme işlemleri balın kristalleşmesini önlemek için uygulanmaktadır. Ancak balın içerdiği polen gibi doğal besin maddelerini ve bileşenleri kaybetmesine neden olabilmektedir. Oysa kristalleşme gibi doğal süreçler balın lezzetini ve besin değerini etkilememektedir. Bilakis polen, enzim, fenolik ve flavonoid açısından zengin olan doğal balın içeriği korumaktadır. Bu sebeple ham bal, doğada bulunan balın en saf ve işlem görmemiş halidir.

Nutral Therapy Gourmet Ham Bal ürünleri Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nin yüksek rakımlı yaylalarındaki kovanlardan elde edilen ham balı tüm doğallığıyla sofralarınıza getiriyor.

Arı sütü nedir?

Nutral Therapy Arı Sütü

Arı Sütü Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Günümüzün en popüler ürünlerindendir arı sütü. Biz bu yazımızda arı sütü nedir, arı sütü faydaları nelerdir, arı sütü nasıl kullanılır, arı sütünün besin değerleri nasıldır gibi birçok soruya cevap aradık. İşte bu soruları; propolis alanında 30 yıldan fazla süredir akademik çalışmalarda bulunan, yüzlerce uluslararası makalesi ve kongre bildirisi olan, propolis çalışmalarıyla bilime olan katkılarından dolayı UNESCO ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından ‘Genç Bilim Kadını‘ unvanlı ürün danışmanımız Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici‘ye apilarnili sorduk. (Prof. Dr. Sibel SİLİCİ kimdir?)

Apilarnil nedir?

Nutral Therapy Apilarnil

Apilarnil Nedir ve Nasıl Kullanılır?

İlk kez duyduğunuzdan şüphemiz olmayan bir arı ürünüdür apilarnil. Biz bu yazımızda apilarnil nedir, apilarnil nasıl kullanılır, apilarnilin faydaları nelerdir gibi birçok soruya cevap aradık. Propolis alanında 30 yıldan fazla süredir akademik çalışmalarda bulunan, yüzlerce uluslararası makalesi ve kongre bildirisi olan, propolis çalışmalarıyla bilime olan katkılarından dolayı UNESCO ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından ‘Genç Bilim Kadını‘ unvanlı ürün danışmanımız Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici‘ye apilarnili sorduk. (Prof. Dr. Sibel SİLİCİ kimdir?)

Perga nedir?

Nutral Therapy Perga / Arı Ekmeği

Daha önce hiç duymadığınız arı ürünlerinden biridir perga (arı ekmeği). Bu yazıda perga nedir, perganın (arı ekmeğinin) faydaları nelerdir, perga (arı ekmeği) nasıl kullanılır, perga (arı ekmeği) nereden alınır gibi birçok soruya cevap aradık. Şimdi, perga nedir sorusuyla başlayalım. Propolis alanında 30 yıldan fazla süredir akademik çalışmalarda bulunan, yüzlerce uluslararası makalesi ve kongre bildirisi olan, propolis çalışmalarıyla bilime olan katkılarından dolayı UNESCO ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından ‘Genç Bilim Kadını‘ unvanlı ürün danışmanımız Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici‘ye perga nedir? dedik. (Prof. Dr. Sibel SİLİCİ kimdir?)